< verkkosivujen koodaaja >
20 vuotta, 700 sivustoa
 

Tekstihaku

Sivustolle voidaan kytkeä sisäinen hakumoottori, jonka avulla sivuja voidaan etsiä tekstihaun avulla.

Haun kohde

Haku kohdistuu kaikkiin sivukohtaisiin tekstinkenttiin ja erikseen määritettyihin hakusanoihin. Haku etsii kirjainjonoja, joten se löytää myös sanojen sisältä tavattavat merkkijonot.

Tarvittaessa päivitystyökalun avulla voidaan estää tiettyjen yksittäisten sivujen listautuminen hakutulokseen.

Laajoissa sivustoissa, joissa on myös itsenäisiä alasivustoja, haku-ominaisuus voidaan räätälöidä alasivustokohtaisesti. Esim. Pääsivusto voi hakea kaikista sivustoista, kun taas yksittäisen alasivun hakumoottori saattaa kohdistua vain kyseiseen sivustoon.

Haku kohdistuu erillisiin tietokantoihin

Jos sivustolle on kytketty esim. tuoteluetteloita, jäsenrekistereitä, sanastoja tai muita erillisiä tietokantoja, tekstihaku saadaan kohdistumaan myös niihin halutuilta osin. Nämä hakutulokset voidaan näyttää muiden hakutulosten seassa tai omissa ryhmissään.

Monisanahaku

Hakumoottori kohdistuu kaikkiin sivuston käyttöön kytkettyihin tekstikenttiin. Järjestelmä käyttää monisanahakua. Niinpä haut "Matti Meikäläinen", "Meikäläinen Matti", "Meikälä Mat" ja "Mat Meikälä" antavat yleensä saman tuloksen. Hakutulosta tarkentavien sanojen määrä ei ole rajoitettu.

Hakutulos relevanssijärjestyksessä

Hakumoottori sisältää sivujen arvottamisjärjestelmän, jota käytetään luotaessa hakutuloksen esittämisjärjestystä. Normaalisti hakutulos listataan todennäköisessä relevanssijärjestyksessä. Hakulistauksessa voidaan käyttää myös graafista pisteytystä.

Hakusanan värjäys

Kun hakutuloksen kautta siirrytään löydetylle sivulle, hakusanan esiintymät sivulla värjäytyvät halutulla värillä. Tämä helpottaa sisällön etsintää ja hahmottamista.


 

Koodin uudistuksia

Uutisarkisto