< verkkosivujen koodaaja >
20 vuotta, 700 sivustoa
 

Tekstieditori

Päivitykset tavallisella selaimella

Kaikki tekstin päivitykset tehdään tavallisella verkkosivujen selainohjelmalla. Päivitykset voi tehdä miltei kaikilla selaimilla, mutta monipuolisen tekstimuotoilun mahdollistavan tekstieditorin käyttämiseksi tulee käyttää Firefox- tai Explorer-selainta.

Tekstikenttien määrä

Päivitettävät tekstikentät määritetään projektikohtaisesti graafikon toiveiden ja sisällöllisten vaatimusten mukaisesti. Sivuston graafinen suunnitelma sanelee käyttöön otettavat tekstikentät. Hyvin usein riittävä ratkaisu on valikkoteksti, otsikko, ingressi, leipäteksti, kuvateksti. Myös lisäpalstat ja monipuolisemmat ratkaisut ovat mahdollisia.


Kullekin tekstikentälle saadaan määritettyä omat tyyliasetukset. Graafikko voi määrittää kullekin palstalle eri asetukset otsikoille, listoille ja muille tekstin osille.


Sisällön päivittäjän ei tarvitse huolehtia tyyliasetuksista, sillä järjestelmä käyttää kullakin palstalla graafikon määrittelemiä asetuksia.

Tekstieditorin painikkeet


HTML-ohjelmointitaitoa ei tarvita. Kaikki tekstinmuokkaukset, listat, satunnaiset linkit ja taulukot voidaan tehdä samantapaisesti kuin tavallisissa tekstinkäsittelyohjelmissa. Editorin käytössä olevia muokkauspainikkeiden määrää voidaan rajoittaa projektikohtaisesti.

Taulukot

Taulukot voidaan kopioida editoriin tietyin rajoituksin suoraan esim. OpenOfficesta, Excelistä tai Wordistä. Normaalisti taulukko ottaa automaattisesti graafikon sisältöalueen taulukoille määrittämän ilmeen.
 

Koodin uudistuksia

Uutisarkisto